vineri, 7 octombrie 2016

Toate drumurile chișinăuienilor duc la Taraba serviciilor



Miercuri, 19 octombrie 2016, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, începând cu ora 12.00, se va desfăşura în premieră Taraba serviciilor moderne cu scopul de a prezenta comunităţii cele mai inovative servicii furnizate, care fac bibliotecile spaţii dinamice, vitale şi importante pentru dezvoltarea şi transformarea comunităţii.

La Tarabă livrează servicii filialele BM, care vor oferi cele mai bune practici de bibliotecă implementate în concordanţă cu necesităţile chişinăuienilor, solicitările utilizatorilor, ţinând cont de resursele informaţionale disponibile, dar şi de tehnologiile moderne. Noile servicii confirmă eficienţa şi evoluţia bibliotecilor într-o societate a progresului şi a transformărilor.

Vizitatorii vor putea lua cunoştinţă de serviciile din diferite domenii destinate diverselor categorii de vârstă, dialogând cu bibliotecarii-prestatori ai acestora, asistând la prezentări, la ateliere creative; admirând expoziţii de lucru manual ale utilizatorilor etc.

Pe parcurs se va lansa un serviciu nou implementat de Departamentul „Memoria Chişinăului” BiblioTur – descoperim Chișinăul altfel. Proiectul este o ocazie pentru tineri, adolescenți de a cunoaște şi a descoperi istoria orașului Chișinău şi este finanțat prin programul de granturi pentru democrație, oferit de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi susținut de Ambasada SUA în Republica Moldova.

În cadrul Tarabei vor fi organizate pentru bibliotecari trei concursuri, iar câştigătorii vor fi desemnaţi chiar de către participanţi: Cel mai frumos stand amenajat; Cel mai eficient material promoţional; Cea mai convingătoare prezentare.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ambasadei SUA în Republica Moldova; Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău; Asociației Bibliotecilor din Ucraina; Programului Novateca; bibliotecari şi utilizatori.

Aşteptăm cu drag toţi doritorii de a redescoperi Biblioteca Municipală, de a ne sugera noi idei, propuneri de viitor, dar şi de a „cumpăra” cele mai moderne servicii.